יום שלישי, 21 בינואר 2014

האם אוכל משפיע הפרעות על הפרעות התנהגות בקרב כלבים?

לכלבים, כמו לבעלי חיים אחרים, עלולות להיות בעיות התנהגות שיש לדעת כיצד להתמודד ולטפל בהם. כלבים זקוקים לבית חם ואוהב, מזון (ועדיף מזון יבש לכלבים) תשומת לב ופעילות גופנית יומיומית. כלבים מבויתים הם חלק מהמשפחה, וכך יש להתייחס אליהם כאשר הם מתוקים ונחמדים ולטפל בהם כאשר הם מגלים סימני הפרעה בהתנהגות.
הטיפול בכלב מתחיל מהבית ובהאכלתו הנכונה במזון יבש לכלבים ובאילופו. כלבים מאולפים נוטים פחות לפתח

דפוסי התנהגות לא טובים או הפרעות בהתנהגות. אבל כמו כל בעל חיים אחר גם הכלב עלול לפתח הפרעות בדפוסי ההתנהגות שלו, ואלה הם העיקריים שבינהם:
  • היפר אקטיביות או היפר רגישות – היפר אקטיביות מבוטאת בתנועה מוגזמת ללא שליטה, ומאופיינת בחוסר שקט, חוסר ריכוז וערנות יתר. הכלב קופץ כל הזמן, ומתיש את בעליו. הכלב יכול לשחק כל הזמן ולאכול ללא הפסקה. הכלב במצב כזה יכול להרוס את מקום המגורים, ולנשוך בצורה כואבת, למרות שזו לא כוונתו. סף התגובה של הכלב נמוך, והוא מגיב לכל רעש קטן, הוא יכול לרדוף אחר זנבו במשך שעות וכדומה. הטיפול בהפרעה זו היא התנהגותית (אילוף), ובמקרים חמורים נחוץ טיפול תרופתי.
  • פחד מכלאות – תופעה זו מופיעה אצל כלבים שגדלו בסביבה בה הגירוי היה נמוך. הכלב אינו מצליח לקלוט מידע מורכב, וכתוצאה מכך הוא פוחד מרחובות סואנים, ממכוניות, מרעשים וכדומה. הכלב קופא במקום ונמנע ממפגשים, הוא בורח או מגיב בתוקפנות, ולעיתים יש גם תסמינים פיזיים כמו: שלשול, שתן תכוף וכדומה.
  • פוביה חברתית – תופעה זו קשורה לתופעה הקודמת, ולחוויה טראומטית שחווה הכלב. התסמינים העיקריים לכך הם: הימנעות ממפגשים ותוקפנות או נביחות בלתי פוסקות כלפי כלב שמנסה ליצור עימו קשר.
  • פוביה פוסט טראומטית – זהו פחד בלתי נשלט של הכלב שהשתרש בו לאחר חוויה טראומטית שעבר. למשל: כלב שהחליק במדרגות הכניסה לבניין יסרב לעלות בהן וכדומה. במקרים רבים ישנה הכללה והרחבה של התופעה, כמו הכללת אנשים שהיו נוכחים בזמן הטראומה וכדומה. דבר זה יגרום לכלב לפחד גם מהאנשים שהיו בסביבה ולא רק מהתקלה שקרתה לו.
  • חרדה – תופעה זו הינה מצב של לחץ קבוע ללא מקור נראה לעין. הדבר בא לידי ביטוי בהתנהגות תוקפנית הגנתית, במצוקה, ערנות מוגברת, ליקוק יתר, שתייה ואכילת יתר. במקרים כאלה יש להקפיד על מזון יבש לכלבים ולא לאפשר להם אכילת יתר. הסיבה לתופעה היא חוסר תקשורת בין הכלב לבעליו, תנאי מחייה גרועים, שינוי של בעלים או מקום מגורים, אילוף אלים מידי, וגם סיבות רפואיות ותורשתיות.
  • חרדת נטישה – זוהי תופעה המלווה בהיקשרות יתר של הכלב לבעליו, וזה קורה כאשר הכלב נמצא במצב שבו הוא מופרד מבעליו. הדבר בא לידי ביטוי ביללות,  נביחות בלתי פוסקות, מתן שתן ללא בקרה, הרס הבית, ליקוק יתר ופאניקה
ישנן עוד הפרעות התנהגות בקרב כלבים, אך אלה הם העיקריים שבינהם. חינוך ואילוף נכון, האכלת הכלב עם מזון יבש לכלבים, תנאי מחייה טובים ואהבה יקטינו את היתכנות תופעות אלה.
למידע נוסף אודות אוכל יבש לכלבים ובריאות הכלב, אתם מוזמנים להיכנס: http://www.petcho.co.il/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%9C%D7%9B%D7%9C%D7%91


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה